De nieuwe Ridley Grifn is een perfecte hybride tussen race- en gravelfiets

Ridley Grifn gravelfiets

Van Ridley mogen we elk jaar weer iets nieuws verwachten dat race- en gravelfans doet glimlachen. Dit Belgische merk staat als gravelpionier immers bekend om zijn innovatieve modellen. Ook in 2023 stellen ze niet teleur: hun kersverse Ridley Grifn is de perfecte hybride tussen racefiets en gravelbike. Zullen we een kennismakingsronde doen?

 

Wat voor fiets is de Ridley Grifn?

De Ridley Grifn is een allroad fiets, wat betekent dat je met deze tweewieler op veel verschillende ondergronden kan rijden. De Grifn is dus niet alleen geschikt voor verharde wegen, maar ook voor grintpaden en bosgrond.

Ridley zelf beschrijft de Grifn op hun website als ‘road plus’ en ‘gravel light’. Dat vinden wij gepast, want de fiets is inderdaad een soort kruising tussen een racefiets en een gravelbike. De eigenschappen van de Grifn (die we overigens verderop zullen beschrijven) zorgen ervoor dat je met deze fiets niet hoeft te kiezen tussen asfaltwegen en gravelpaden: je kan elke ondergrond aan, wat je een enorm gevoel van vrijheid geeft.

 

Ridley Grifn

 

De eigenschappen van de Ridley Grifn

Ridley heeft in de Grifn letterlijk het beste van twee werelden samengebracht. Dit zegt Ridley er zelf over:

“We hebben bij het ontwerpen van de Grifn de snelheid van een racefiets gecombineerd met het comfort van een gravel bike.”

Hoe ze dat hebben bereikt? Met een carbonframe van nog geen kilogram is de Grifn allereerst een snelle racefiets. Met een maximale bandbreedte van 38mm is deze fiets echter ook klaar voor onverharde paden. Je zou de fiets zelfs van 40mm banden kunnen voorzien als je gebruik maakt van een 1x drivetrain. Op die manier kan je nog ruigere ondergronden bedwingen.

 

Ridley Grifn fiets België Antwerpen

 

Gedetailleerde afwerking

Zoek je een doordachte allroad fiets? Ridley koos bij de Grifn voor slimme materialen en besteedde grote aandacht aan de afwerking, die we gerust zeer gedetailleerd kunnen noemen. Dit garandeert dat deze fiets enkele enorme pluspunten heeft:

  • Zowel frame als voorvork zijn volledig uit carbon, zodat het gewicht hiervan onder 1 kilo blijft.
  • Het frame is rondom voorzien van diverse montagepunten voor bidons, dragers en spatborden.
  • Alle kabels zijn weggewerkt in de geïntegreerde cockpit.

En daar houden de voordelen niet op, zoals we je zullen laten zien.

 

Ridley Grifn sportfiets België

 

Ook voor woon-werkverkeer

Naast alle reeds beschreven opties, is het ook mogelijk om spatborden en dynamo-aangedreven verlichting op de Ridley Grifn te laten plaatsen. Op deze manier maak je de fiets pas écht superveelzijdig. Behalve een racefiets en gravelbike is jouw Grifn nu ook een aangename pendelfiets voor je dagelijkse woon-werkverkeer.

 

Ridley Grifn racefiets

 

Pas de Grifn aan je wensen aan

De Ridley Grifn is in sterke mate te customizen in de Ridley-configurator. Zo kan je de fiets helemaal aangepast krijgen aan jouw persoonlijke wensen.

Behalve de kleuren kan je in de configurator bepalen wat voor groepset je wil, waarbij je de keuze hebt uit aandrijvingen mét of zonder voorderailleur. Ook de Classified Powershift-naaf behoort tot de opties.

Vind je het iets te spannend om zelf online een fiets te configureren? Geen zorgen. In De Geus Dert13n helpen we je erbij zonder extra kosten.

Heb je liever een kant-en-klare Ridley? Ook die hebben we in ons assortiment. Een voorgeconfigureerde fiets heeft het voordeel dat je er vooraf een testrit op kan maken en niet voor verrassingen komt te staan.

Boek een testrit

 

Ridley Grifn gravelfietsen Antwerpen

 

Hoe komt de Ridley Grifn aan zijn naam?

Ridley heeft laten weten dat de naam ‘Grifn’ verwijst naar de griffioen. Dit mythische wezen is een fabeldier met het lichaam van een leeuw en de kop en vleugels van een adelaar. Het is dus een hybride beest, net zoals de Ridley Grifn een hybride fiets is.

Om de symboliek helemaal compleet te maken, symboliseert de griffioen de heerschappij over twee rijken: de aarde en de hemel. Het is eenvoudig om ook nu de parallel te trekken met de Ridley Grifn, die heerst over wegen en gravel.

 

Ridley Grifn Sram Universal Derailleur

 

Specificaties van de Ridley Grifn

Type: All-Road
Familie: Grifn
Kader: Grifn, F-Steerer headtube, TA12x142mm, integrated dynamo routing
Vork: 4ZA AllRoad , TA12x100 , Integrated dynamo routing , Fender mounts , Full Carbon
Remmen: Flat Mount
Groepset: Shimano 105 DI2 , 2x12s
Crankstel: Shimano 105 , 50/34 , 172mm
Achter derrailleur: Shimano 105 DI2 , 2x12s
Cassette: Shimano , 11-34
Stuur: Forza Cirrus Pro Integrated Flared , 110mm – 400mm (cc shifters) – 465mm (cc drops) , 16° flared , Drop 120mm , Reach 70mm
Zadelpen: Forza Cirrus , Carbon-Alloy , 10mm Offset , 350mm , 27,2mm
Voorwiel: Forza Norte Gravel DB , TA 12x100mm , Tubeless Ready , Forza 3 Beaufort , 24mm Internal Width , 25mm Deep
Achterwiel: Forza Norte Gravel DB , Shimano-Campagnolo-XDR , TA 12x142mm , Tubeless Ready , Forza 3 Beaufort , 24mm Internal Width , 25mm Deep
Banden: Vittoria Corsa N.EXT , 700x32c , Foldable

 

Ridley Grifn Antwerpen

 

Geometrie van de Ridley Grifn

De onderstaande afbeelding toont de geometrie van de Ridley Grifn:

Ridley Grifn geometrie

 

Testrapporten over de Ridley Grifn

Wij zijn alvast heel enthousiast over de Ridley Grifn. Ben je benieuwd naar de ervaringen van andere fietsers die de Grifn hebben getest? We geven je enkele testrapporten en opiniestukken die wij leerzaam vonden:

Heb je nog andere nuttige artikelen gevonden over deze nieuwe fiets? Laat het ons weten.

 

Ridley Grifn sportfiets België testrit

 

Ridley Grifn testrijden in Antwerpen

Graag nodigen we alle nieuwsgierige fietsers uit om binnen te stappen in onze fietsenwinkel in Antwerpen. Onze fietsexperts geven je graag alle nodige informatie over deze nieuwe fiets. Bovendien kan je direct een gratis testrit maken. Want alleen door deze fiets te ervaren, weet je of hij bij je past.

Boek een testrit   Ons adres

De Geus Dert13n
Fietsenwinkel racefietsen gravelbikes mountainbikes Antwerpen