Je Antwerpse expert in koersfietsen

Racefietsen

Wanneer snelheid je focus is, is een racefiets jouw keuze. Bij De Geus Der13n in Antwerpen en Schoten adviseren we je vanuit de passie en kennis die we kregen door zélf duizenden kilometers te koersen.

Maak testrit Alle merken

België koerst!

Waarom een racefiets kopen?

Een racefiets (ook koersfiets of wielrenfiets genoemd) is de beste keuze wanneer je op verharde wegen wilt rijden en wanneer je grote snelheden wilt kunnen halen.

Racefietsen zijn fantastische uitlaatkleppen voor je energie in het weekend. Weinig dingen werken zo bevrijdend als een hele zaterdag of zondag over mooie asfaltwegen rijden op het Belgische platteland.

Koersen kan je perfect alleen doen, maar het is ook fijn om af en toe met een kameraad of een vriendengroep te rijden. Gezamenlijk geraak je altijd verder, want je kan elkaar motiveren en helpen. En achteraf? Dan is het tijd voor een gezellig pintje.

Tip: wil je ook af en toe een grindpad kunnen pakken? Neem dan eens een kijkje bij de gravelbikes.

Welke merken zijn er?

 

Materialen voor racefietsen

Aluminium, staal of carbon: wat kies je?

Het frame van je racefiets kan uit één van deze drie materialen gemaakt worden: aluminium, staal en carbon (ook koolstofvezel genoemd). Elk materiaal heeft voor- en nadelen. We noemen de voornaamste op.

  • Voor- en nadelen aluminium: Aluminium racefietsen zijn stijver en sterker dan frames van staal en meestal goedkoper dan die van carbon. Nadelen zijn daarentegen dat aluminiumframes vaak zwaarder zijn dan carbon en er veel verschillen bestaan in de kwaliteit van aluminium fietsframes.
  • Voor- en nadelen staal: Een voordeel van een stalen fietsframe is dat het bij beschadiging hersteld kan worden. Een nadeel van staal is het hogere gewicht dan aluminium en carbon.
  • Voor- en nadelen carbon: Een groot voordeel van carbon is dat het materiaal (meestal) nog lichter en stijver is dan aluminium. Een nadeel is dat carbon als enig framemateriaal niet recycleerbaar is.

Wil je weten welk framemateriaal het beste past bij jouw wensen en budget? Laat je in De Geus Dert13n adviseren door onze verkoopadviseurs.

Over onze fietsenwinkels

 

Racefietsen Antwerpen

Koersfiets kopen Antwerpen of Schoten

Laat je adviseren in De Geus Dert13n

Of je nu nieuw bent in de wielersport of juist je vijfde koersfiets wilt kopen: je bent altijd welkom bij De Geus Dert13n. Onze fietsenwinkels in Antwerpen en Schoten zijn een walhalla voor iedereen die het racebeest van zijn of haar dromen zoekt.

Bij ons word je altijd geholpen door een gepassioneerde fietser met een diepgaande kennis over alle merken. En niet alleen voor een nieuwe fiets kan je bij ons terecht, maar ook voor alle bijbehorende kleding en accessoires. We beschikken bovendien over een eigen onderhoud- en herstelservice.

Adres + openingsuren

Ons assortiment Racefietsen

Op de website van onze zusterwinkels van Fietsen De Geus vind je alle racefietsen die De Geus Dert13n verkoopt.

Alle racefietsen Maak een testrit

Specialized racefiets kopen Antwerpen
De Geus Dert13n
Fietsenwinkel racefietsen gravelbikes mountainbikes Antwerpen