Zin om een criterium te zien? Zet De Geus Dert13n Berchem Classix 2023 in je agenda!

Criterium dames Berchem Antwerpen

Hup, trappers aan en in de startblokken! Hou je van de wielersport en snak je naar een gezellig evenement? Dan moet je zeker 1 oktober 2023 in je agenda noteren, want Berchem wordt het epische centrum van fietsplezier met de enige echte De Geus Dert13n Berchem Classix. Maak je klaar om versteld te staan!

 

What’s in a name?

Wat is dat nou, die De Geus Dert13n Berchem Classix? Wel, het is dé dameskoers van Berchem die al voor de vierde keer plaatsvindt. Maar dit jaar is het extra speciaal, want onze fietsenwinkel schittert als glorieuze hoofdsponsor.

Verwacht je aan een waar wielerspektakel, net zoals in de voorgaande jaren. De snelheidsduivels zullen het criterium op zijn kop zetten, terwijl jij juichend langs de zijlijn staat. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn er ook geweldige muziek- en dansoptredens om de sfeer naar ongekende hoogten te tillen.

 

Berchem Classix 2023 criterium

De route van de De Geus Dert13n Berchem Classix 2023

 

Hapje en drankje

Natuurlijk wordt ook aan de innerlijke mens gedacht, want op het Van Hombeeckplein, waar de start en aankomst zijn, wachten smaakvolle foodtrucks op je. Geen knorrende magen of droge kelen tijdens dit feest der pedalen!

En weet je wat het allerleukste is? Fietsen De Geus staat met een gezellige stand op het Van Hombeeckplein. Hier kun je niet alleen terecht voor een gezellige babbel over racefietsen, gravelbikes en MTB’s, maar ook om onze nieuwste stalen rossen te bewonderen. Laat je betoveren door het vakmanschap en de prachtige ontwerpen van onze tweewielers. Wie weet vind je wel jouw perfecte match.

Dus, trek je fietsoutfit aan, zet je helm stevig op je hoofd en kom naar de De Geus Dert13n Berchem Classix op 1 oktober 2023. Het wordt een dag vol spektakel, gezelligheid en fietsplezier. We kunnen niet wachten om je daar te zien!

 

Berchem Classix 2023 criterium

Indeling van het Van Hombeeckplein tijdens de De Geus Berchem Classix 2023

 

Spetterend programma

Op 1 oktober 2023 is er een programma waar je u tegen zegt! Van 11 uur ’s ochtends tot 7 uur ’s avonds word je ondergedompeld in een fietsfeest van epische proporties.

Maar dat is nog niet alles, fietsfanaten! Het wordt pas echt spannend wanneer de Girls U17 het parcours betreden voor een supersprint van 16 rondjes, wat neerkomt op een verbluffende 40 kilometer. Ze zullen de pedalen laten draaien als nooit tevoren, met start en aankomst op het Van Hombeeckplein. Dus zorg dat je erbij bent om deze jonge talenten te zien schitteren.

En alsof dat nog niet genoeg is, maken de Dames Elite hun opwachting voor een adembenemend criterium van 24 rondjes, oftewel 60 kilometer vol pure fietskracht! Het belooft een bloedstollende race te worden, met de start en finish eveneens op het Van Hombeeckplein. Zorg dat je je aanmoedigingsschreeuw paraat hebt.

 

De Geus Berchem Classix 2022

De winnaars van vorig jaar

 

Hoe er geraken?

In de wijk geldt een verkeers- en parkeerverbod op en rond het parcours. Geen paniek, we hebben een slimme oplossing voor je. We raden je ten zeerste aan om te kiezen voor een duurzaam vervoersmiddel, zoals te voet of met de fiets. Als dat niet mogelijk is, spring dan op het openbaar vervoer en laat je naar het spektakel brengen. En als je toch met de auto wilt komen, parkeer dan slim op een P+R en reis verder met de tram of bus. Zo vermijd je gedoe en kom je zonder stress aan bij het Van Hombeeckplein.

Dus pak je dansschoenen, je smaakpapillen en je enthousiasme bij elkaar, want op 1 oktober 2023 staat Berchem op zijn kop met de meest spectaculaire fietsbelevenis van het jaar. We verwachten je met open armen (en fietswielen) op het Van Hombeeckplein. Tot dan!

Ontdek meer events

De Geus Dert13n
Fietsenwinkel racefietsen gravelbikes mountainbikes Antwerpen